Geniet van Inspirerende sprekers


"Wijsheid is poëzie die zingt in de geest."

- Kahlil Gibran

 

Elk jaar nodigen wij een gerenommeerde filosoof uit om samen met u een week door te brengen in het idyllische Andalusië. We verkennen samen het boeiende landschap van de filosofie en praten over allerlei levensbeschouwelijke onderwerpen. Of het nu gaat over ethiek of metafysica, evolutionaire psychologie of esthetica, onze sprekers weten u steeds te boeien met hun inzichten en hun enthousiasme en helpen u om nieuwe invalshoeken te ontdekken bij de meest existentiële vragen.

 

Johan Braeckman

September 2017 - Johan Braeckman

VAN 24 tot 30 juni 2018

Johan Braeckman is professor wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en auteur van boeken zoals Darwins moordbekentenis en De ongelovige Thomas heeft een punt, en hoorcolleges zoals Kritisch denken en Recht maken wat krom is? Een hoorcollege over bio-ethiek.

Jean Paul Van Bendegem

Mei 2018 - Jean Paul Van Bendegem

VAN 2 tot 8 september 2018

Jean Paul Van Bendegem is professor logica en wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel en auteur van boeken zoals De vrolijke atheïst en Elke 3 seconden. Hij schrijft ook diverse columns en organiseert een paar maal per jaar filosofische "dwaaltochten" doorheen Gent.